Sıkça Sorulanlar

Trafik sigortası; trafik kanunu uyarınca yapılması zorunlu olan sigortadır. Herhangi bir kaza durumunda karşı tarafın malına veya canına verilen hasarı, kabahat oranına bağlı olarak kısmen veya tamamen karşılar

  • Araç kaza anında resmi yol olarak tanımlanan bir şekilde trafikte olmaksızın sebep olunan zararlar
  • Alkollü ve/veya madde kullanarak araç kullanılması halinde ortaya çıkan zararlar
  • Geçerli bir sürüş ehliyetine sahip olmayan sürücülerin sebep olduğu zararlar
  • Kazaya sebep olan sigortalı aracın içerisinde olması muhtemel başka kişilerin tazminat talepleri
  • Her türlü manevi tazminat talepleri
  • Motorlu taşıt aracına yükletilmekte olan veya motorlu taşıt aracından boşaltılmakta olan veya motorlu taşıt aracıyla taşınmakta olan herhangi bir eşyaya karşı yükümlülüklerden doğması muhtemel tazminat talepleri
  • Araç veya taşıdığı yükün ağırlığına bağlı olarak yola veya altındaki herhangi bir şeye verilen zararlar
  • Araç sahibinin sorumluluğuna girmeyen, çalıntı veya gasp edilmiş araçların sebep olduğu kazalar
  • Sigortalının aracına ve bu aracın çekilmesini sağlayan araçlara gelecek zararlar
  • Özel araçların ticari sebeple kullanılmasından kaynaklı oluşacak hasarlar
  • Poliçede belirtilmeyen yük veya römorkların sebebiyet vereceği hasarlar
  • Poliçede belirtilen yükümlülük sınırlarını aşan zararlar.

Motorlu araçlarla çarpışması dışında herhangi bir nedenden kaynaklı yangın, hırsızlık ve park halinde oluşan hasarlar ve polis raporu bulunmayan hasarlar kapsam haricidir.

Sigorta sahibine ait motorlu aracın uğrayabileceği zararları tazmin etmektir. Kasko, yaptırılması kanunlarla zorunlu tutulan bir sigorta türü değildir. Kasko yaptırıp yaptırmamak araç sahiplerinin tasarrufundadır. Ancak trafikte karşılaşılabilecek muhtemel riskler göz önüne alındığında kasko sigortası, araç ve araç sahipleri için sunduğu teminatlar sayesinde büyük önem arz etmektedir.

Trafik sigortası ile kasko arasında yer alan en önemli fark birinin zorunlu diğerinin ise tamamen isteğe bağlı olmasıdır. Bu sebeple, kasko yaptırmadan aracı kullanamamanız gibi bir durum söz konusu değildir.

Zorunlu trafik sigortası, kaza sırasında karşı tarafta oluşabilecek olan zararları karşılar. Kasko ise, sizin kendi aracınız ile ilgili olan hasarları güvence altına alır. Trafik sigortası karşı tarafın hasarını ödeyebilmeniz için size avantaj sağlar. Kasko ise poliçe sahibi kişinin mağduriyetini ve hasarını karşılar.

Trafik sigortasının sınırları devlet ve kanunlar tarafından belirlenir. Bu sebeple, kazada ortaya gelebilecek maddi ve bedensel zararlar belirli sınırlar çerçevesinde karşılanır.

Trafik sigortasının teminatları limitler tarafından belirlidir. Ancak trafik sigortasının fiyatları serbest tarifeler üzerinden de gerçekleştirilir. En uygun trafik sigortasını araştırarak yaptırmanız bu nedenle son derece önemlidir. Fakat kaskolar için aynı durum söz konusu değildir. Kasko fiyatları poliçede nelerin kapsandığına göre değişkenlik gösterebilir.

Poliçede aksi belirtilmedikçe sadece KKTC ve Güney Kıbrıs sınırları içerisinde kapsam altındadır.

  1. Mekanik/elektrik kaynaklı hasarlar
  2. Savaş Hali
  3. Bile bile suya sürme
  4. Usul ve füru dahilindekilerin vereceği zararlar
  5. Yarış hali
  6. Güneş yanıkları
  7. Ticari amaçla kullanılması

Yaşanabilecek olası felaketlere karşı sigortalı evi; deprem, hırsızlık, yangın, terör ve benzeri kazalara karşı güvence altına alarak bu gibi durumların yaşanması halinde sigorta sahibine maddi güvence sağlar.

Yangın, infilak, yıldırım, deprem, sel-su baskını, dahili su, fırtına, kötü niyetli hareketler, hırsızlık, cam kırılması, kiracı/malik sorumluluk, komşu sorumluluk, kara taşıtları çarpması , yenilenebilir enerji sistemleri ve daha birçok teminatımızla yanınızdayız.

Evinizi korumak için türlü etkin önlemler almanız mümkün. Buna karşın alacağınız tüm tedbirler deprem, sel, fırtına, yıldırım gibi doğal felaketler karşısında sınırlı kalmakla birlikte muhtemel bir hasar neticesinde sizleri önemli kayıp zararlarla baş başa bırakacaktır. Güven Sigorta’nın sağladığı konut paket poliçesi ile sigortalılar doğal afetler yanında alevli yangın, dahili su hasarları, araç çarpması gibi ani ve beklenmedik olaylar neticesinde ortaya çıkan maddi kayıp ve zararlardan korunurken tercih şansına sahip oldukları cam kırılması, hırsızlık, makine kırılması, elektronik cihaz gibi türlü ek teminatlarla sahip oldukları kıymetleri farklı tehlike ve risklere karşı da güvence altına alabilmektedir.

  • Poliçe ekinde verilen Yangın Sigortası Genel Şartlarında teminat harici olduğu belirtilen haller

  • Sağlanan poliçe ile teminat kapsamına alınmayan risklerden kaynaklı kayıp ve zararlar

İşyerinizden her ayrıldığınızda aklınız orada mı kalıyor? Özveriyle, emeğinizle kurduğunuz, büyüttüğünüz ofisleriniz, fabrikalarınız, dükkanlarınızın her gün karşılaştığı riskler eğer sizi endişelendiriyorsa; Merak etmeyin! Yangın, sel-su baskını, hırsızlık ve daha birçok teminata karşı BiCare Sigorta farkıyla sizleri güvencemiz altına alalım.

  • İşletme personelinin veya üçüncü kişilerin ihmali, kusuru, hatası, dikkatsizliği veya sabotajından,

  • Sigortalı kıymetlerin bulunduğu mahallerde yapılan hırsızlık veya hırsızlığa teşebbüsten,

  • Hatalı dizayn ve malzemeden,

  • Kısa devre, yüksek voltaj ve endüksiyon akımının etkilerinden,

  • Yangın, yıldırım, her nev’i infilak ve bunlar sebebiyle yapılan söndürme, yıkma ve kurtarma ameliyelerinden,

  • Kavrulma, kararma, duman ve isden,

  • Deprem hariç fırtına, sel, seylap, yer kayması, toprak çökmesi gibi tabii afetlerden,

  • Su ve rutubet etkisi ve bunlardan doğan korozyon hasarlarından,

  • İstisna edilmeyen diğer hallerden, husula gelen maddi ziya ve hasarların gerektirdiği tamirat masrafları ve ikame bedellerini temin eder.

Verilen ve verilmeyen teminatların poliçenin ön yüzünde belirtilmesi kaydıyla, aşağıda belirtilen vefat ve daimi maluliyet teminatlarına ek olarak, gündelik tazminat ve tedavi masrafları teminatlarının biri veya her ikisi verilebilir.

A- Vefat Teminatı 

Poliçede temin edilen bir kaza, sigortalının derhal ya da kaza tarihinden itibaren bir sene zarfında vefatına sebebiyet verdiği takdirde, sigorta bedeli poliçede gösterilen menfaattarlara yoksa kanuni hak sahiplerine ödenir.

B- Daimi Maluliyet Teminatı

Poliçede temin edilen bir kaza, sigortalının derhal ya da kaza tarihinden itibaren iki sene zarfında daimi surette maluliyetine sebebiyet verdiği takdirde, tıbbi tedavinin sona ermesini ve daimi maluliyetin kat’i surette tespitini müteakip, daimi maluliyet sigorta bedeli poliçede yer alan oranlar dahilinde, sigortalıya ödenir.

C- Gündelik Tazminat

Sigortalı, kaza neticesinde geçici çalışamayacak duruma düşerse, kendisine poliçede yazılı gündelik tazminat ödenir. Bu tazminat, tıbbi tedavinin başladığı günden, sigortalının iyileşerek çalışabilecek duruma geldiği güne kadar ödenir ve bu süre 200 günü geçmez.

D- Tedavi Masrafları Teminatı

Tedavi masraflarının da sigorta teminatına dahil olduğu poliçede ayrıca belirtilmesi şartı ile sigortacı, kaza gününden itibaren bir sene zarfında belirtilen tedavi masraflarını poliçede teminat için tesbit olunan tutara kadar öder.

  • Ani rahatsızlık ve hastalıklara ilişkin tıbbi tedavi teminatı

  •  Sigortalının tedavinin verilebileceği en yakın sağlık kuruluşuna seyahati veya nakli

  •  Sigortalının taburcu olduktan sonra ikametgâh adresine nakli

  •  Vefat eden sigorta sahibinin nakil işlemleri

Tedavi masraflarının da sigorta kapsamına dahil olduğu, kaza/belirtilen acil hallere ilişkin hastalık gününden itibaren bir sene zarfında ihtiyar edilmiş doktor ücreti ile ilaç, radyografi, masaj, hastane ve diğer tedavi masraflarını (nakil ücretleri hariç) satın alınan limite kadar sigortalı ya da sağlık kuruluşuna öder.

Bize Ulaşın

Adres: Şehit Albay Karaoğlanoğlu Caddesi No:15 Çağlayan, Lefkoşa / KKTC

Telefon: +90 (392) 228 49 49

Telefon: +90 (392) 228 43 43

Hasar İhbar Hattı:

Telefon: +90 548 824 02 47

Telefon: +90 548 826 02 47

Email: [email protected]